shiatsu massage

oisterwijk_massage_shiatsu_1
 

 

Shiatsu richt zich op het bevorderen van het fysieke, mentale en emotionele welzijn van de mens. Met deze behandeling kunnen kleine wondertjes worden verricht op een groot aantal lichte, zware, acute of langdurige klachten.

Shiatsu is een behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg, die vitaliteit stimuleert en de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam bevordert.

Shiatsu is, vergelijkbaar met de voetmassage, gebaseerd op de chinese gezondheidsleer van meridianen en accupuncten en de leer van de zones die overeenkomen met organen en weefsels van ons lichaam.

De shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de duimen, vingers en de handpalmen op specifieke punten en meridianen van het lichaam. Verder worden er strekkingen en rotaties gedaan, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met uw fysieke mogelijkheden. In deze massage ligt de nadruk op de behandeling van uw klacht.

Shiatsu is geschikt voor de behandeling van een eindeloze lijst van klachten.

In 1964 erkende het Japanse Ministerie van Volksgezondheid Shiatsu als zelfstandige therapeutische behandelmethode met de volgende definitie: “Therapie, die onregelmatigheden corrigeert, gezondheid onderhoudt en verbetert, bijdraagt tot het verlichten van diverse ziekten en de zelfgenezende werking van het organisme activeert. Heeft geen bijwerkingen.”